Wat motiveert mensen nu echt?

iWill Money

De afgelopen jaren is schrijnend blootgelegd dat ‘onbeperkt graaien’ bij diverse organisaties de norm was. Geld leek de enig drijfveer als het ging om succes en voldoening. Het ging ver, erg ver, met onvoorstelbare uitwassen als woekerpolissen tot gevolg. Heeft het bovenmatig belonen geleid tot betere prestaties? Zeker niet! Ik heb niet het idee dat medewerkers beter presteren of dat klanten meer tevreden zijn als het salaris niet meer in verhouding staat tot de prestatie. Sterker nog, ik denk dat de prestaties zelfs afnemen. Aan de andere kant zal een te mager salaris wel demotiveren. Het is voor ondernemers dus belangrijk om de juiste balans te vinden.

Maar als geld niet de manier is om medewerkers te motiveren, wat dan wel? M.I.T. heeft hier een interessant onderzoek naar gedaan. Check het onderstaande filmpje; het geeft inzicht in hoe motivatie echt werkt en hoe je daar als ondernemer mee om kan gaan om met veel plezier het beste in jouw medewerkers en jezelf naar boven te brengen.

Toch fijn om te beseffen dat niet de dikste portemonnee bepaalt bij welk bedrijf de medewerkers het meest gemotiveerd zijn.

 Schermafbeelding 2013-10-14 om 20.11.55

foto: http://www.flickr.com/photos/59937401@N07/

Comments are closed.